top of page

Dirigenten 
 

In het najaar van 2022 hebben we een project samengewerkt met dirigent Johannes Gierl. Dit voorjaar zingen we onder leiding van dirigente Angeliki Ploka. Hieronder kunt u meer lezen over beide dirigenten. 

Angeliki-Ploka-6a-scaled-e1614687722504.jpg
Foto: Maurice Lammerts van Bueren

Angeliki Ploka

Angeliki Ploka is een Griekse koordirigente, klassiek zangeres, muziekdocente en musicologe. Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, de Liszt Academie in Boedapast en de Aristoteles Universiteit in Thessaloniki.  

 

Momenteel is Angeliki dirigente van het Leiderdorps Kamerkoor en Kamerkoor Lux. Ze was chefdirigente van het Grieks Radio Koor (ERT), waarmee ze een verscheidenheid aan concerten gaf en opnam voor de Griekse radio en televisie. De laatste jaren heeft ze met diverse koren en ensembles in Griekenland, Hongarije, Spanje en Nederland samengewerkt. 

 

Ze is lid van het TENSO-netwerk van jonge dirigenten en heeft zo met professionele koren gewerkt zoals Cappella Amsterdam, Ηelsingin kamarikuoro en  Det Norske Solistkor.

 

Als soliste en ensemblezangeres heeft Angeliki met vele producties en ensemble gezongen zoals het Groot Omroepkoor, het project Meesters & Gezellen (2016), het Orkest de Ereprijs, en onder leiding van dirigenten zoals Daniel Reuss, Sigvards Klava, Michael Gläser en Bernard Haitink.

 

Ze was jurylid voor de International Choral Conductors’ Competition en het Korenfestival van Preveza (juli 2022) en wordt regelmatig gevraagd om masterclasses en workshops te geven over koordirectie, zang en muziekpedagogiek. 

 

Angeliki geeft les op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in muziektheorie, solfège, analyse, ensemble- en koordirectie.

Bezoek de website van Angeliki Ploka

Johannes Gierl.webp

Johannes Gierl

Johannes Gierl studeerde Koordirectie in Salzburg, Den Haag, Stockholm en Amsterdam bij onder andere Jos van Veldhoven, Fredrik Malmberg en Daniel Reuss. Hij volgde masterclasses bij onder andere Hans Leenders, Daniel Reuss en Hervé Niquet. Tijdens deze masterclasses kreeg Johannes de kans te werken met professionele ensembles zoals het Vlaams Radio Koor en het Maastrichter ensemble Studium Chorale.

 

Naast zijn directiewerk is Johannes regelmatig actief als uitvoerend musicus, zowel als organist, pianist en zanger. Hij werkt als kerkmusicus in Duitsland en in Nederland en volgde lessen bij Pieter van Dijk en Johannes Landgren. Het zingen is voor Johannes meer dan alleen een bijvak. Tijdens zijn studie in Amsterdam studeerde hij zang bij Geert Berghs en sinds 2012 is hij lid van de Audi Jugendchorakademie in Duitsland. In maart 2019 heeft hij als ensemble-zanger deelgenomen aan het Meester & Gezellenproject in samenwerking met het Helsinki Chamber Choir.

 

Hij werkte als assistent-dirigent bij het Toonkunstkoor Amsterdam en bij het Nederlands Studenten Kamerkoor o.l.v. Béni Csillag. Van 2018-2020 was hij dirigent van het Leids Cantate Consort. Als repetitor werkte hij voor onder andere Jos van Veldhoven en bij Peter Dijkstra’s kamerkoor Musa. Johannes werkt momenteel met diverse kamerkoren en koorgezelschappen in Nederland, zoals kamerkoor Voix Jolies en kamerkoor Quod Libet

bottom of page