top of page
Drew Santini_photo_Evelien van Rijn_head
De Canadese bariton en koordirigent Drew Santini, bekend om zijn buitengewoon warme klank en podiumpersoonlijkheid, geeft concerten en zingt in opera’s aan weerszijden van de Atlantische Oceaan. Drew voelt zich op zijn gemak bij repertoire uit verschillende stijlperioden en wordt met name geroemd om zijn stijlvolle, fijngevoelige interpretatie van Bach en tijdgenoten.

Recentelijk debuteerde Drew op het concertpodium bij Tafelmusik Baroque Orchestra (The Messiah van Händel), het Concertgebouw Kamerorkest (Matthäus-Passion van Bach), het Jerusalem Baroque Orchestra (Johannes-Passion van Bach), het Residentie Orkest (Weihnachtsoratorium van Bach), de Lautten Compagney (als Amanzio in Händels Giustino), Il Gardellino (Bach-Cantates), het Fins Barok Orkest (Der Tod Jesu van Graun) en La Bande Montréal Baroque (Bach-Cantates). Hij stond op het operatoneel bij Opera2Day als William in The Fall of the House of Usher van Philip Glass, bij De Nationale Opera als Le mari in Les Mamelles de Tirésias van Poulenc onder aanvoering van Roger Vignoles, en hij zong de rol van Ben in Menotti's The Telephone in een samenwerking van de Nederlandse Reisopera met de Opera van Göteborg. Onlangs zong hij de rol van Guglielmo in Così fan tutte van Mozart in Brussel op het Midsummer Mozartiade Festival. Andere operarollen die hij zong zijn Figaro (Le Nozze di Figaro), Papageno (Die Zauberflöte), Le Gendarme (Les Mamelles de Tirésias), Lockit (Beggar's Opera), Ramiro (L'heure Espagnole) en Mr. Splinters (The Tender Land). In wereldpremières van opera’s zong hij rollen als Gilfaethwy the False (Wolf-in-Skins van Gregory Spears), Gunnar (The Raven’s Kiss van Evan Fein) en Reporter (Séance on a Wet Afternoon van Stephen Schwartz).
 
Voor het label ATMA nam hij met La Bande Montréal Baroque de Cantates 4, 9, 106 en 181 van Bach op, en met het Belgische BachPlus nam hij Cantate 125 en het Musikalische Exequien van Schütz op. Hij werkte mee aan diverse video-opnames uit de serie All of Bach van de Nederlandse Bachvereniging, waaronder die van de Johannes-Passion. In 2014 richtte hij het Damask Vocal Quartet op. In de winter van 2018 bracht het ensemble zijn debuut-cd uit met negentiende-eeuwse kwartetten met piano, getiteld O schöne Nacht. Drew behaalde zijn bachelor aan de Manhattan School of Music en zijn master aan The Juilliard School, beide in New York. Hij woont momenteel in Den Haag.
 
 www.drewsantini.com 
Foto: Evelien van Rijn
bottom of page