top of page
Night of silence

Stille nacht met Filomena

Vrouwenkoor Filomena presenteert op zaterdag 7 (Den Haag) en zondag 8 december (Delft) haar eerste kerstprogramma: Night of Silence. Centraal staat A Ceremony of Carols van Benjamin Britten voor driestemmig vrouwenkoor en harp. Daarnaast klinkt er kerstmuziek van louter vrouwelijke componisten, onder wie de zeer geliefde Eleanor Daley.

 

Na onze eerste drie succesvolle concertreeksen kunnen we er niet langer omheen: het iconische
A Ceremony of Carols van Benjamin Britten wacht op uitvoering door Filomena. Het was deze muziek die Drew Santini twee jaar geleden inspireerde tot de oprichting van een vrouwenensemble in Den Haag. A Ceremony of Carols is tegenwoordig een van de populairste stukken voor driestemmig vrouwenkoor. En geef al die liefhebbers eens ongelijk: de muziek is schitterend.

Night of Silence flyer front.png

Vrouwelijke componisten

In de tweede helft van het concert geeft Filomena stem aan vrouwelijke componisten en arrangeurs. Want ook daarvoor is Filomena opgericht. We laten kerstmuziek horen van Canadese, Amerikaanse en Duitse componisten, met onder andere liederen van Eleanor Daley en een bewerking van The Shepherd’s Star. Een kerstconcert is natuurlijk niet compleet zonder het geliefde Stille Nacht. Je bent van harte welkom om te genieten van de muziek, de stilte én de gezelligheid van Kerst. 

Programma
A Ceremony or Carols | Benjamin Britten
Christmas carols van:
Joan Szymko, Eleanor Daley, Sarah Brailey, Kelley-Marie Murphy, Winnie Brückner
zaterdag 7 december 2019, 20:15 uur
Oud-Katholieke Kerk
Juffrouw Idastraat 7,  Den Haag
zondag 8 december 2019, 15:00 uur
Schuilkerk Oud-Katholieke Parochie
Bagijnhof 21,  Delft

bottom of page