top of page
  • Foto van schrijverFilomena

Concertweekend 17 en 18 november 2018

Bijgewerkt op: 2 mrt. 2019


Vrijdagavond Den Haag

We lopen de lange trap af naar de kerkzaal. In de ruimte waar we ons kunnen verkleden hebben we net nog vrolijk gelachen over de uitspraak tijdens het t.v. interview dat we nog 'jonge meiden' zijn.

Nu lopen we serieus en geconcentreerd de kerk in, maken een kring rondom het publiek en zingen het ontroerende 'O Beata' van Mendelssohn. Mensen luisteren met hun ogen dicht of draaien zich om en zien waar het geluid vandaan komt. David Schlaffke, de organist, improviseert nog een paar maten na het Alleuja terwijl wij naar het koor lopen en ons opstellen in een halve cirkel voor het orgel.

Dan volgt het concert, een uur lang prachtige romantische muziek, Mendelssohn, Brahms en Rheinberger. Teruglopend in twee rijen blijven we nog rondom het publiek staan voor een toegift. We zingen Mendelssohn's 'Lift thine eyes' uit de Eliah. Het was een mooi concert in de Church of our Saviour.


Interview Miranda door Hans van den Boom

Zondagochtend (vroeg!) Amsterdam

Hans van de Boom van het Radio 4 programma heeft ons uitgenodigd voor zijn programma in de Spiegelzaal van het Koninklijk Concertgebouw.


Wat we voor cluppie zijn, wil hij weten. In elk geval leuk, 'jong', met elke door Drew Santini geselecteerde stem, een koor met een eigen karakter. Hij begrijpt het en maakt heel vriendelijk reclame voor het concert dat we die middag in Woerden geven.


We zingen een deel van het programma, maken een foto voor het gebouw onder de poster met Valery Gergiev en hebben toch een beetje schoolreisje gevoel.
Zondagmiddag Woerden

Aan de buitenkant zie je niet dat het een kerk is. De Lutherse kerk was dan ook eerst een schuilkerk. De vrijwilliger die onze gastheer is kan ons er veel over vertellen. De intieme sfeer van de prachtige kerkzaal, de fantastische akoestiek in combinatie met het mooie ronde geluid van het Bätz orgel, inspireert ons en geeft het zingen een extra dimensie.


Als we met het publiek na afloop een wijntje drinken en gezellig napraten worden we bijna verlegen van de vele complimenten. We weten dat we met dit tweede project, onze naam: Filomena de verhalenvertelster, waar hebben gemaakt. We praten er nog lang over na in het stadscafé om de hoek.

45 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page